ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Sebzeli Kuzu Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251816)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:38 AM

Fırında Sebzeli Kuzu Sarma
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

600 gr kuzu but (kemiksiz)
Yarım bayat ekmek
3 taze sarımsak
3 taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Sebzeli garnitür için
300 gr taze iç bakla
100 gr bezelye
2 havuç
1 kereviz sapı
3 soğan
Tuz
Karabiber
1 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
25 gr tereyağı
Mısır nişastası

Fırında sebzeli kuzu sarma:
Kuzu etinin ortasını kesip cep açın. Etin içine ve dışına 1’er tutam tuz ve karabiber serpin. Maydanoz, dereotu, taze soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın. Ekmek, maydanoz, dereotu, sarımsak, 1 kahve fincanı zeytinyağı, limon kabuğu, tuz ve karabiberi robota alıp ezin.

Karışımı etin içine doldurup pişme esnasında açılmaması için ağız kısmını kürdanlarla tutturun. Etin üzerine fırça ile bolca zeytinyağı sürün. Kalan yağ ile fırın tepsisini yağlayın. Eti ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

Sebzeli garnitür için, soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Havuçları temizleyip incecik doğrayın. Kereviz saplarını doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin. Bezelye, bakla ve kereviz sapını ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak su, şeker ve tuzu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırını söndürüp eti sıcak olarak muhafaza edin. Sebzeleri kevgirle alarak tepsideki ete ilave edin. Tereyağını tavada eritip unu kavurun ve tenceredeki sebze suyuna azar azar yedirerek ilave edin.

Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.