Kaymaklı Şeker |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Şeker![]() 5 kg tozşeker 4 su bardağı su 1 çay kaşığı limontuzu 2 çorba kaşığı su 2 çay kaşığı vanilya 250 gr kaymak Üzeri için 2 çorba kaşığı hindistancevizi Kaymaklı şeker: Tozşeker ve suyu bakır bir tencereye alıp karıştırın Orta ateşte karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin Limontuzunu 2 çorba kaşığı suyla birlikte bir kaba alıp karıştırın ve şuruba ekleyin ![]() Şurubu ocaktan alın Yağlanmış tezgaha döküp soğumaya bırakın Karışım soğuduğunda elinizle uzatarak yoğurun Kaymak ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin![]() Şekeri yağlanmış bir kaba alın Serin bir yerde katılaşmaya bırakın Dilimleyip üzerine hindistancevizi serpiştirerek servis yapın
|
|
|
|