Güllabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güllabiye![]() 60 gr tuzsuz badem 300 ml bal 100 gr tereyağı 2 su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı gülsuyu Süslemek için Kurutulmuş gül yaprakları Güllabiye: Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin![]() Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin Nişastalı suyu tencereye aktarın![]() Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gülsuyunu ilave edin Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayıkarıştırarak pişirin Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|