Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllabiye

Güllabiye

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllabiye





60 gr tuzsuz badem
300 ml bal
100 gr tereyağı
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gülsuyu
Süslemek için
Kurutulmuş gül yaprakları

Güllabiye:
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin

Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtınTereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin Nişastalı suyu tencereye aktarın

Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gülsuyunu ilave edin Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı
karıştırarak pişirin

Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.