![]() |
Güllabiye
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
60 gr tuzsuz badem 300 ml bal 100 gr tereyağı 2 su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı gülsuyu Süslemek için Kurutulmuş gül yaprakları Güllabiye: Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin. Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın. Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gülsuyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin. Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin. Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.