ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güllabiye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251167)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:05 AM

Güllabiye
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

60 gr tuzsuz badem
300 ml bal
100 gr tereyağı
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gülsuyu
Süslemek için
Kurutulmuş gül yaprakları

Güllabiye:
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.

Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.Tereyağını ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Nişastayı bir bardak suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.

Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gülsuyunu ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp helvayı
karıştırarak pişirin.

Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ve dilimleyin. Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.