Fasulye Turşusu Kavurması (Trabzon) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye Turşusu Kavurması (Trabzon)Malzemeler: 300 gr fasulye turşusu 2 adet orta boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı biber tuzu ya da salça Yapılışı: 1- Turşuları 1’ er 2’ şer cm boyutlarında doğrayın ![]() 2- Soğanları soyup yemeklik doğrayın Tencereye zeytinyağı ve soğanları alarak orta ateşte soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun![]() 3- Biber tuzunu ekleyip dağılana kadar karıştırın Son olarak doğradığınız fasulye turşularını ekleyin ve 5 dakika daha kavurun![]() 4- Sıcak ya da soğuk servis yapın ![]()
|
|
|
|