![]() |
Besme Eskişehirden |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besme EskişehirdenMalzemeler: 1 kg ince bulgur 1 kg kemikli kuzu eti Tuz, karabiber, pul biber bir yemek kaşığı salça Yapılışı: 1 kilo kemikli et bir tencerede bol su ile haşlanır, pişen etler ayrı bir kaba çıkarılarak kemiklerinden ayrılır ve küçük parçalar haline getirilir, etin suyu ile geniş bir kapta bulgurlar üzerine bir parmak geçecek şekilde ıslatılır ve suyu çekene kadar beklenir, diğer taraftan kuşbaşı büyüklüğünde kesilmiş etler suyunu çekmiş olan bulgurun üzerine ilave edilir, tuz, karabiber ve pul biber isteğe göre salça eklenerek yoğrulur, daha sonra iri köfteler haline getirilerek servise sunulur ![]() (isteğe göre köfteler tavada kızartılabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|