Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besme, eskişehirden

Besme Eskişehirden

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besme Eskişehirden




Malzemeler:
1 kg ince bulgur
1 kg kemikli kuzu eti
Tuz,
karabiber,
pul biber
bir yemek kaşığı salça

Yapılışı:
1 kilo kemikli et bir tencerede bol su ile haşlanır, pişen etler ayrı bir kaba çıkarılarak kemiklerinden ayrılır ve küçük parçalar haline getirilir, etin suyu ile geniş bir kapta bulgurlar üzerine bir parmak geçecek şekilde ıslatılır ve suyu çekene kadar beklenir, diğer taraftan kuşbaşı büyüklüğünde kesilmiş etler suyunu çekmiş olan bulgurun üzerine ilave edilir, tuz, karabiber ve pul biber isteğe göre salça eklenerek yoğrulur, daha sonra iri köfteler haline getirilerek servise sunulur
(isteğe göre köfteler tavada kızartılabilir)
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.