ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Besme Eskişehirden (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250523)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:28 AM

Besme Eskişehirden
 

Malzemeler:
1 kg ince bulgur
1 kg kemikli kuzu eti
Tuz,
karabiber,
pul biber
bir yemek kaşığı salça

Yapılışı:
1 kilo kemikli et bir tencerede bol su ile haşlanır, pişen etler ayrı bir kaba çıkarılarak kemiklerinden ayrılır ve küçük parçalar haline getirilir, etin suyu ile geniş bir kapta bulgurlar üzerine bir parmak geçecek şekilde ıslatılır ve suyu çekene kadar beklenir, diğer taraftan kuşbaşı büyüklüğünde kesilmiş etler suyunu çekmiş olan bulgurun üzerine ilave edilir, tuz, karabiber ve pul biber isteğe göre salça eklenerek yoğrulur, daha sonra iri köfteler haline getirilerek servise sunulur.
(isteğe göre köfteler tavada kızartılabilir.)
alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.