Salçalı Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salçalı Tavuk Göğsü![]() Malzemeler: 3 tavuk göğsü 3 domates 2 kaşık salça sarımsak 2 dal yeşil soğan sıvı yağ Yarım demet maydanoz Acı biber, tuz Yapılışı: Kemiksiz tavuk göğüsleri ortadan ikiye bölünür ve haşlanır ![]() Genişçe bir tavaya iki kaşık sıvı yağ, ince ince doğranmış soğan, acı biber ve sarımsaklar alınıp kavrulur Doğranmış domatesler de eklenip kavurmaya devam edilir Bir su bardağı tavuk suyu eklenmiş salça ve tuzu ilave edilir Haşlanıp süzülen tavuk göğüsleri tavaya alınıp kısık ateşte 5 dakika pişirilir Ocaktan alındıktan sonra maydanoz yapraklanyla süslenip sıcak servis edilir
|
|
|
|