ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Salçalı Tavuk Göğsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251607)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:32 AM

Salçalı Tavuk Göğsü
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
3 tavuk göğsü
3 domates
2 kaşık salça
sarımsak
2 dal yeşil soğan
sıvı yağ
Yarım demet
maydanoz
Acı biber, tuz

Yapılışı:
Kemiksiz tavuk göğüsleri ortadan ikiye bölünür ve haşlanır.
Genişçe bir tavaya iki kaşık sıvı yağ, ince ince doğranmış soğan, acı biber ve sarımsaklar alınıp kavrulur. Doğranmış domatesler de eklenip kavurmaya devam edilir. Bir su bardağı tavuk suyu eklenmiş salça ve tuzu ilave edilir. Haşlanıp süzülen tavuk göğüsleri tavaya alınıp kısık ateşte 5 dakika pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra maydanoz yapraklanyla süslenip sıcak servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.