Pehli (Kayseri) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pehli (Kayseri)![]() 1 5 kg kuzu eti3 su bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Pilav için: Yarım su bardağı nohut 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı su 45 gr tereyağı Tuz Pehli: Tereyağını tavada eritin Etleri kızartın ve bir tencereye alın![]() Başka bir tencerede suyu kaynatıp etlerin üzerine dökün Pişirmeye bırakın 30 dakika sonra tuzu ilave edin Etler pişinceye kadar kaynatın Nohutlu pilav ile servis yapın Hazırlanışı: Nohutları bir gece suda bekletin Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün![]() Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Tereyağını tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin Tencerenin kapağını kapatın Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin![]() Üzerini kağıt havlu ile örtüp bir kaç dakika dinlendirin Pirinçleri ezmeden harmanlayın Sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|