ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pehli (Kayseri) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250462)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:38 AM

Pehli (Kayseri)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1.5 kg kuzu eti
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Pilav için:
Yarım su bardağı nohut
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
45 gr tereyağı
Tuz

Pehli:
Tereyağını tavada eritin. Etleri kızartın ve bir tencereye alın.

Başka bir tencerede suyu kaynatıp etlerin üzerine dökün. Pişirmeye bırakın. 30 dakika sonra tuzu ilave edin. Etler pişinceye kadar kaynatın. Nohutlu pilav ile servis yapın.

Hazırlanışı:
Nohutları bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Üzerini kağıt havlu ile örtüp bir kaç dakika dinlendirin. Pirinçleri ezmeden harmanlayın. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.