Kayısı Soslu Tavuk Eti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Soslu Tavuk Eti![]() 4 tavuk göğüs eti 3 yemek kaşığı zeytinyağı 8 kayısı Yarım çay bardağı su 20 gr tereyağı 4 dal frenk soğanı Tuz Karabiber Yarım çay bardağı un Kayısı soslu tavuk eti: Tavuk etlerini et döveceği ile inceltin Üzerine tuz, karabiber serpiştirin Zeytinyağını tavada ısıtın Tavuk etlerini una bulayıp fazlasını silkeledikten sonra kısık ateşte her iki tarafını da pişirin Ocaktan alıp sıcak kalması için üzerine kapak kapatın![]() Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini mutfak robotunda çekerek püre haline getirin Kalanları küp doğrayın![]() Tereyağını tavada eritin Su ve kayısılarla püreyi ekleyin Su ilave edip, orta ateşte 5 dakika pişirin Frenk soğanlarını doğrayıp ekleyin 2 dakika daha pişirin Etleri sosa bulayıp, taze çekilmiş karabiber serpiştirerek servis yapın
|
|
|
|