ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayısı Soslu Tavuk Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251559)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:40 AM

Kayısı Soslu Tavuk Eti
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

4 tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
8 kayısı
Yarım çay bardağı su
20 gr tereyağı
4 dal frenk soğanı
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı un

Kayısı soslu tavuk eti:
Tavuk etlerini et döveceği ile inceltin. Üzerine tuz, karabiber serpiştirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavuk etlerini una bulayıp fazlasını silkeledikten sonra kısık ateşte her iki tarafını da pişirin. Ocaktan alıp sıcak kalması için üzerine kapak kapatın.

Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Kalanları küp doğrayın.

Tereyağını tavada eritin. Su ve kayısılarla püreyi ekleyin. Su ilave edip, orta ateşte 5 dakika pişirin. Frenk soğanlarını doğrayıp ekleyin. 2 dakika daha pişirin. Etleri sosa bulayıp, taze çekilmiş karabiber serpiştirerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.