Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Tarifi - Amasya Usulü YağlıYağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı Malzemeler: 8 su bardağı un 1 su bardağı haşhaş 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı toz maya 4 çay kaşığı tuz Yapılışı: Birer su bardağı haşhaş, ceviz ve sıvıyağ karıştırılır Yoğurma kabına 8 su bardağı un konur Unun üzerine 1 yemek kaşığı toz maya ve 4 çay kaşığı tuz eklenir Azar azar su dökülerek kulak memesinden biraz daha sert kıvamda yoğrulur Yoğrulan hamur 4 eşit bezeye ayrılır İlk beze unlu zeminde mantı hamuru kalınlığında açılır üzerine haşhaş sürülür Sarılıp rulo yapılır Gül gibi içe doğru sarılarak üzerine bastırılır Kalan 3 beze de aynı şekilde açılıp, haşhaşlanır , rulo yapılıp gül gibi sarılıp biraz mayalanmaya bırakılır İçi haşhaşlı ve cevizli 4 beze tek tek büyük bir tava boyunda açılır, yağsız tavada iki yüzü kızarana kadar pişirilir Hazırlanan 4 yağlı elle parçalanarak servis tabağına alınır![]() afiyet olsun |
|
|
|