![]() |
Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı
Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı Malzemeler: 8 su bardağı un 1 su bardağı haşhaş 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı toz maya 4 çay kaşığı tuz Yapılışı: Birer su bardağı haşhaş, ceviz ve sıvıyağ karıştırılır. Yoğurma kabına 8 su bardağı un konur. Unun üzerine 1 yemek kaşığı toz maya ve 4 çay kaşığı tuz eklenir. Azar azar su dökülerek kulak memesinden biraz daha sert kıvamda yoğrulur. Yoğrulan hamur 4 eşit bezeye ayrılır.İlk beze unlu zeminde mantı hamuru kalınlığında açılır üzerine haşhaş sürülür. Sarılıp rulo yapılır. Gül gibi içe doğru sarılarak üzerine bastırılır. Kalan 3 beze de aynı şekilde açılıp, haşhaşlanır , rulo yapılıp gül gibi sarılıp biraz mayalanmaya bırakılır.İçi haşhaşlı ve cevizli 4 beze tek tek büyük bir tava boyunda açılır, yağsız tavada iki yüzü kızarana kadar pişirilir. Hazırlanan 4 yağlı elle parçalanarak servis tabağına alınır. afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.