Kiraz Şekerlemeler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiraz Şekerlemeler![]() 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 250 gr margarin 2 yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi 1 bardak bütün fındık 1 bardak kiraz sapı Üzeri için 1 5 çay kaşığı kırmızı gıda boyası2 çay bardağı toz şeker Kiraz şekerlemeler: Un ,kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyip harmanlayın Oda ısısında yumuşatılmış margarin, 2 yumurta, yoğurt, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu hamur yoğurma kabında krem haline gelinceye kadar mikserle çırpın Unlu karışımı ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun![]() Hamurdan küçük parçalar koparın ve fındık tanesi ortada kalacak şekilde avucunuzda yuvarlayın Kiraz sapını hamura batırıp kiraz şeklinde toparlayın Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın![]() Çukur bir kapta kırmızı gıda boyası ile 1 bardak suyu iyice karıştırın Soğuyan kurabiyeleri teker teker boyalı suya batırdıktan sonra toz şekere bulayın Servis kasesine alıp taze yeşil yapraklarla süsleyin Servis yapın
|
|
|
|