Mantar Soslu Krepte Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Soslu Krepte Köfte![]() 750 gr kıyma 2 soğan 1 yumurta 1'er çay kaşığı kekik Kimyon Karabiber Yarım bayat ekmek içi 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Krep için 2 yumurta 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 tutam tuz Mantarlı sos için 200 gr kültür mantarı 2 soğan 2 diş sarımsak 25 gr margarin Yarım su bardağı krema Tuz Pulbiber Süslemek için 12 dal taze soğan sapları Mantar soslu krepte köfte: Köfte için, soğanları soyup rendeleyin Ekmeği ıslatıp ufalayın Kıyma, soğan, ekmek içi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayın![]() Krep malzemelerini blenderle çırpın Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın Krep hamurundan, ince bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin Bu şekilde 12 krep hazırlayın![]() Köfteleri sıvıyağda kızartın Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin 200 dereceli fırında 5 dakika pişirin![]() Mantarlı sos için, soğan ve sarımsakları soyup kıyın, Margarini tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin Mantarları dilimleyip ekleyin Tuz, pulbiber ve kremayı ilave edin 5-6 dakika kadar pişirin Krep bohçalarını mantar sos ile servis yapın
|
|
|
|