ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantar Soslu Krepte Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251935)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:18 AM

Mantar Soslu Krepte Köfte
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

750 gr kıyma
2 soğan
1 yumurta
1'er çay kaşığı kekik
Kimyon
Karabiber
Yarım bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Krep için
2 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tutam tuz

Mantarlı sos için
200 gr kültür mantarı
2 soğan
2 diş sarımsak
25 gr margarin
Yarım su bardağı krema
Tuz
Pulbiber

Süslemek için
12 dal taze soğan sapları

Mantar soslu krepte köfte:
Köfte için, soğanları soyup rendeleyin. Ekmeği ıslatıp ufalayın. Kıyma, soğan, ekmek içi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayın.

Krep malzemelerini blenderle çırpın. Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın. Krep hamurundan, ince bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin. Bu şekilde 12 krep hazırlayın.

Köfteleri sıvıyağda kızartın. Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın. Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 200 dereceli fırında 5 dakika pişirin.

Mantarlı sos için, soğan ve sarımsakları soyup kıyın, Margarini tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Mantarları dilimleyip ekleyin. Tuz, pulbiber ve kremayı ilave edin. 5-6 dakika kadar pişirin. Krep bohçalarını mantar sos ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.