Elma Sepeti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma Sepeti![]() 3 elma 100 gr loğusa şekeri 1 su bardağı su 2 çay bardağı tozşeker 2 tatlı kaşığı tarçın Şurup için 1 su bardağı tozşeker 1 5 su bardağı suSüslemek için 1 çay bardağı çırpılmış kremşanti 1 çay bardağı çekilmiş ceviz Elma sepeti: Elmaların kabuklarını soyup 2 tanesini ortadan ikiye kesin Çekirdekli kısımlarını kesip çıkarın ve kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin Loğusa şekeri, su, tozşeker ve tarçını tencereye alıp kaynatın Loğusa şekeri rengini verince süzülmüş elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Kalan elmayı rendeleyin Cevizi ekleyip karıştırın![]() Elmaları servis tabağına alıp üzerlerini elmalı ceviz ve kremşanti ile süsleyin Buzdolabında 15 dakika bekletip nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|