Bulgur Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgur SarmasıMalzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Asma yaprağı - 150-200 Yapraklar yıkanır,sapları alınır Tencerede 4 su bardağı su kaynatılır,1 tatlı kaşığı tuz atılır,yaprakların yarısı salınır ve alt üst edilerek 3-4 dakika kadar kaynatılır Kalan yapraklar da aynı şekilde haşlanır Yaprağın haşlama suyu 4 su bardağına tamamlanarak kaynatılır ve bulgur ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir Üzerine nane,karabiber,kırmızıbiber, zeytinyağı,salça ve kalan tuz ilave edilerek karıştırılır Haşlanmış yaprağın ortasına hazırlanan içten konularak sarılır Ezilmiş yoğurt ile servis yapılır![]() Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı 320 Su 4 su bardağı 800 Nane 1 yemek kaşığı 1,5 Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 Pul biber 2 tatlı kaşığı 4 Zeytinyağı 1/2 su bardağı 100 Salça 2 yemek kaşığı 20 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 NOT Yoğurt(süzme) 1 1/2 su bardağı 375 Çanakkale yöresinde özellikle bayramlarda yapılan bir yemektir Salamura Yaprak yapıldığında ,tuz miktarı azaltılabilir
|
|
|
|