Güveçte Zeytinyağlı Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Zeytinyağlı Sarma![]() Malzemeler Üzüm yaprağı Yarım kilo pirinç 1 adet soğan Nane Maydanoz 1 yemek kaşığı salça Zeytinyağı Kuş üzümü Dolmalık fıstık Tuz Hazırlanışı Bir tencereye su koyup öncellikle üzüm yapraklarını haşlayalım Daha sonra bir tencereye zeytinyağını koyalım soğanı doğarayalım biraz kavurduktan sonra pirincini ekleyelim sonra ince kıyılmış maydanoz, nane, salça, kuş üzümü, tuz, dolmalık fıstığı da ekleyelim kısık ateşte biraz kavurduktan sonra sarmaya başlayabiliriz Salçalı su yapıp zeytinyağını ekleyerek karıştırıp sarmaların üzerine döküp kısık ateşte pişmeye bırakabiliriz Afiyet olsun
|
|
|
|