Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, etmeden, lütfen, okuyun, yazıyı, önce

Dua Etmeden Önce Bu Yazıyı Okuyun Lütfen

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dua Etmeden Önce Bu Yazıyı Okuyun Lütfen

sevgi-aşk-muhabbet-kavuşma için birçok dua mevcutFakat herbir dua herkese gitmiyorçünkü her duanın bir kalbi vardırO duaya o kalbi hazırlamamamışsak menzilin dışında kalmışısız demektirDolayısı ile duanın makbuliyeti zayıftıryinede en iyi bilen Allah tealadırŞimdi eğer duamızın kesin kabulüne mazhar olmak istiyorsakaşağıdaki bilgileride lütfen gözönünde bulundurun

1-önce güzel bir iman tazelemeliyizbunla ilgili Allahın birliğine ve varlığına dair kitaplar okumalıyızve sağlam-kuvvetli bir iman için dua etmeliyiz
2-unutulmamalıdırki günahlardan tevbe etmeyenlerin dualarının kabulü çok ama çok zayıftıronun için ağlamamıza vesile olacak kadar bir içtenlikle tevbe edelimBen bizzat bu ağlamalı tevbe için çok ısrar ettim ve yaşadıminanın insan o anda gerçek huzuru yaşıyor
3-farz ibadetleri eksik olan bir kulun dualarıda eksiktirdolayısı ile eksik dualar aynı eksik yazılmış dilekçeler gibi işleme konulmazfarz ibadetlerimizi tamamlamamız gerekirTabiki bunu içtenlikle yapabilmek için isterseniz önce ibadetlerin insana kazandırdıkları hakkında bilgi sahibi olundaha sonra ibadetleri ilmihallerdeki gibi eda etmek için ilmihal bilgimizi zenginleştirmemiz gerekiribadetlerde yanlış yapılıyorsa sevap değil günah kazandırır
4-bir kul gerçek manada eğer Allah teala rızasını kazanırsa dilerse su üzerinde yürür dilerse kuşlar gibi uçar veya istediği eşyaya hükmedip istediği kişiyi tesiri altına alabilirİşte Allah tealanın rızasını kazanmanın yegane yolu rıza-i ilahiye en çok mazhar olan RESULU EKREM EFENDİMİZ PEYGAMBERİMİZ sallallahu aleyhi vesselama benzemeye çalışmakla olurOna benzemek için evvela onu iyi tanıyıp imkanlarımız dahilinde kendimizi değiştirip onun gibi yaşamayı gaye edinmeliyizbizzat bunları yapmaya çalışıyorum ve çok faydasını görüyorumAllahın büyük büyük lütuflarına mazhar olduğumu gördüm
5-çevremizde veya daha önceden hakkı bize geçenler varsa onlarla helalleşmek gerekireğer helalleşme imkanı yoksa o insanlar için dua edin ve sevabını onlara bağışlamak için hayır işleyebilirizaslında bunu tevbe ettikten hemen sonra yapabilirsek daha güzel olurzaten insan vicdanen bunu gerekliğini sonra anlıyorAllah yaptırıyor
6-eğer kendimizi haramlardan-günahlardan uzak sadece Allah ve resulüne kavuşma arzusu içinde hissediğimiz bir zamanda abdestli olarak önce istiğfar sonra şükür-hamd ve salavat getirip besmele ile şöle dua edelimYA FERDUN YAA HAYYÜN YAA KAYYUMÜN YAA ADLÜN YAA HAKEMÜN YAA KUDDÜSÜN YAA HANNNANÜ YAA MENNANÜ YA BEDİASSEMAVATİ VEL ARD YAA ZEL CELALİ VEL İKRAM deyip Rabbim sen istediğim şeyi hakkımda hayırlı kılmaya kadirsin beni istediğim arzuladığım şeye(burda açık açık istediğinizi dile getirebilirsiniz) kavuşturbunun için bana sabır ve kuvvet verdilediğini dilediğine veren dilediğini dilediğinden alan dilediği ile dilediğini olduran takdiri tanzimi heryaratılana hakim ismi azamın azametinin hakkı hürmetine beni istediğime kavuşturamin deyip peygamberlere salih kullara meleklere ve imanlı cinlere selam gönderilirfatiha ve benzeri sureler ve ayetlerde okunabilirsabırla ve tevekkülle duasının kabul olduğunu er-geç görecekbütün evliyalar bu haleti ruhiyeyi tavsiye etmişlerselametle kalın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com