![]() |
Dua Etmeden Önce Bu Yazıyı Okuyun Lütfen
sevgi-aşk-muhabbet-kavuşma için birçok dua mevcut.Fakat herbir dua herkese gitmiyor.çünkü her duanın bir kalbi vardır.O duaya o kalbi hazırlamamamışsak menzilin dışında kalmışısız demektir.Dolayısı ile duanın makbuliyeti zayıftır.yinede en iyi bilen Allah tealadır.Şimdi eğer duamızın kesin kabulüne mazhar olmak istiyorsak.aşağıdaki bilgileride lütfen gözönünde bulundurun.
1-önce güzel bir iman tazelemeliyiz.bunla ilgili Allahın birliğine ve varlığına dair kitaplar okumalıyız.ve sağlam-kuvvetli bir iman için dua etmeliyiz. 2-unutulmamalıdırki günahlardan tevbe etmeyenlerin dualarının kabulü çok ama çok zayıftır.onun için ağlamamıza vesile olacak kadar bir içtenlikle tevbe edelim.Ben bizzat bu ağlamalı tevbe için çok ısrar ettim ve yaşadım.inanın insan o anda gerçek huzuru yaşıyor. 3-farz ibadetleri eksik olan bir kulun dualarıda eksiktir.dolayısı ile eksik dualar aynı eksik yazılmış dilekçeler gibi işleme konulmaz.farz ibadetlerimizi tamamlamamız gerekir.Tabiki bunu içtenlikle yapabilmek için isterseniz önce ibadetlerin insana kazandırdıkları hakkında bilgi sahibi olun.daha sonra ibadetleri ilmihallerdeki gibi eda etmek için ilmihal bilgimizi zenginleştirmemiz gerekir.ibadetlerde yanlış yapılıyorsa sevap değil günah kazandırır. 4-bir kul gerçek manada eğer Allah teala rızasını kazanırsa dilerse su üzerinde yürür dilerse kuşlar gibi uçar veya istediği eşyaya hükmedip istediği kişiyi tesiri altına alabilir.İşte Allah tealanın rızasını kazanmanın yegane yolu rıza-i ilahiye en çok mazhar olan RESULU EKREM EFENDİMİZ PEYGAMBERİMİZ sallallahu aleyhi vesselama benzemeye çalışmakla olur.Ona benzemek için evvela onu iyi tanıyıp imkanlarımız dahilinde kendimizi değiştirip onun gibi yaşamayı gaye edinmeliyiz.bizzat bunları yapmaya çalışıyorum ve çok faydasını görüyorum.Allahın büyük büyük lütuflarına mazhar olduğumu gördüm. 5-çevremizde veya daha önceden hakkı bize geçenler varsa onlarla helalleşmek gerekir.eğer helalleşme imkanı yoksa o insanlar için dua edin ve sevabını onlara bağışlamak için hayır işleyebiliriz.aslında bunu tevbe ettikten hemen sonra yapabilirsek daha güzel olur.zaten insan vicdanen bunu gerekliğini sonra anlıyor.Allah yaptırıyor. 6-eğer kendimizi haramlardan-günahlardan uzak sadece Allah ve resulüne kavuşma arzusu içinde hissediğimiz bir zamanda abdestli olarak önce istiğfar sonra şükür-hamd ve salavat getirip besmele ile şöle dua edelim.YA FERDUN YAA HAYYÜN YAA KAYYUMÜN YAA ADLÜN YAA HAKEMÜN YAA KUDDÜSÜN YAA HANNNANÜ YAA MENNANÜ YA BEDİASSEMAVATİ VEL ARD YAA ZEL CELALİ VEL İKRAM deyip Rabbim sen istediğim şeyi hakkımda hayırlı kılmaya kadirsin beni istediğim arzuladığım şeye(burda açık açık istediğinizi dile getirebilirsiniz) kavuştur.bunun için bana sabır ve kuvvet ver.dilediğini dilediğine veren dilediğini dilediğinden alan dilediği ile dilediğini olduran takdiri tanzimi heryaratılana hakim ismi azamın azametinin hakkı hürmetine beni istediğime kavuştur.amin deyip peygamberlere salih kullara meleklere ve imanlı cinlere selam gönderilir.fatiha ve benzeri sureler ve ayetlerde okunabilir.sabırla ve tevekkülle duasının kabul olduğunu er-geç görecek.bütün evliyalar bu haleti ruhiyeyi tavsiye etmişler.selametle kalın. |