Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kadınların, sigortası

Kadınların Sigortası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadınların Sigortası

Önümde TİSK’in “Kadın İşgücü” araştırması var Ekranda, sosyal sigortalar reformu Daldım düşünceye Onları düşündüm Onlar, ön plana çıkmayan hanımlar Kocalarının sırtını dayadığı, çocuklarını sırtında taşıyan hanımlar
Ömürleri boyunca hiçbir dönemde bu kadar tedirgin olmamışlardı, sanıyorum
Global krizin yerel darbeleri en çok onları düşündürmüyor mu?
-Nasıl geçineceğiz? Nereden kısacağız?
Soruları kursaklarda düğümleniyor
Maalesef gerçek, Türkiye’de “geçinebilmek” için ya erkek ikinci bir işte de çalışacak ya da eşi de çalışacak!
Ben pek maço bir insan sayılmam Kadınların çalışmasına karşı da değilim
Genç kızların mezuniyetlerini takiben sorumluluk alıp da hizmet sektöründe ülke ekonomisine katkılarını takdirle izliyorum
Ama, ne kadar kızsanız da yazacağım
Evlenip, aile sahibi olan hanımların kaçta kaçı bu işi keyifle yapıyorlardır? Diyeceksiniz, kişisel tatmin, kişilik geliştirme vs gibi faktörler onların açısından önemli Tabii, önemli Ama, TİSK oranını yazmasa da evli olup da çalışan hanımlarda “ailevi sorumluluklara yeterince zaman ayıramama” endişesini kaydetmekte
Ve şimdi, hanımlar, dünden daha fazla, eşine yardımcı olabilsin diye, bütçeye katkı diye, çalışmayı düşünüyor
Zaruret olmasa çalışırlar mıydı?
Onun için, kadın istihdamı arttırılmalıdır, iyidir diye, Türkiye koşullarında ne olur reklam yapmayalım
Ben tembel biri hiç sayılmam
Ama, hep şu iş yükünü azaltsam da aileye vakit daha çok ayırabilsem derken, nice babanın bana katıldığını biliyorum Nerede kaldı annelerin asıl hissi?
-ALINTIDIR-

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com