![]() |
Kadınların Sigortası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınların SigortasıÖnümde TİSK’in “Kadın İşgücü” araştırması var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ömürleri boyunca hiçbir dönemde bu kadar tedirgin olmamışlardı, sanıyorum ![]() Global krizin yerel darbeleri en çok onları düşündürmüyor mu? -Nasıl geçineceğiz? Nereden kısacağız? Soruları kursaklarda düğümleniyor ![]() Maalesef gerçek, Türkiye’de “geçinebilmek” için ya erkek ikinci bir işte de çalışacak ya da eşi de çalışacak! Ben pek maço bir insan sayılmam ![]() ![]() Genç kızların mezuniyetlerini takiben sorumluluk alıp da hizmet sektöründe ülke ekonomisine katkılarını takdirle izliyorum ![]() Ama, ne kadar kızsanız da yazacağım ![]() Evlenip, aile sahibi olan hanımların kaçta kaçı bu işi keyifle yapıyorlardır? Diyeceksiniz, kişisel tatmin, kişilik geliştirme vs gibi faktörler onların açısından önemli ![]() ![]() ![]() Ve şimdi, hanımlar, dünden daha fazla, eşine yardımcı olabilsin diye, bütçeye katkı diye, çalışmayı düşünüyor ![]() Zaruret olmasa çalışırlar mıydı? Onun için, kadın istihdamı arttırılmalıdır, iyidir diye, Türkiye koşullarında ne olur reklam yapmayalım ![]() Ben tembel biri hiç sayılmam ![]() Ama, hep şu iş yükünü azaltsam da aileye vakit daha çok ayırabilsem derken, nice babanın bana katıldığını biliyorum ![]() -ALINTIDIR- |
![]() |
![]() |
|