|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
besinler, besleyici, gerçekten, tükettiğimiz |
![]() |
Tükettiğimiz Besinler Gerçekten Besleyici Mi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tükettiğimiz Besinler Gerçekten Besleyici Mi![]() Sağlıklı beslenmek için bütün besinlerden yeteri ölçüde tüketmemiz gerekmekte ama bu besinler eğer taze değilse sağlığımızdan da olabiliriz ![]() Satın aldığımız yiyecekleri son kullanım tarihi geçmeden tüketmek ayrıca sebze ve meyve alırken taze olmalarına dikkat etmemiz önemli ![]() Domates Konserve domates, ketçup veya salçanın buzdolabında saklansa dahi 3 ayda likopen değeri P azalmaktadır ![]() ![]() Patates Uygun saklama koşullarına rağmen 8 ayda patateste %40 oranında C vitamini eksilmektedir ![]() ![]() Zeytinyağı Üretiminden 6 ay sonra antioksidan değeri %40 azalmaktadır, tüketim süreci 2 yılı bulan yağlarda bulunabilmekte ![]() ![]() Reçeller Özellikle çilek, vişne, böğürtlen, ahududu reçellerinde oda sıcaklığında 2 aydan fazla beklediğinde antosiyanin değeri ortalama -20 azalmakta ![]() ![]() ![]() Yeşil çay Yeşil çaydaki en etkili antioksidan kateşindir ve özellikle kanser riskini azalttığı bilinmektedir ![]() ![]() Baharatlar Yapılan çalışmalara göre kırmızı biberde hasattan 9 ay sonra kapsaisin değeri düşmekte ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|