Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
makarna, otlu, sarımsaklı, taze

Sarımsaklı / Taze Otlu Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı / Taze Otlu Makarna





Malzemeler
400 gr makarna
250 gr lor peyniri
2 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ diş ince kıyılmış sarımsak
¼ tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Bir tencereye 4L (yaklaşık 16 su bardağı su) hafifçe tuzlanmış su koyup, makarnaları yumuşayıp (ama diriliklerini bütünüyle yitimemelidir) un tadı kayboluncaya kadar (yaklaşık 9 dakika) haşlayın Bu arada küçük bir tencerede lor peyniri, maydanoz, kekik, nane, zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın Tuz ve karabiber ekleyip yeniden karıştırın Tencereyi ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzdükten sonra (tam süzmeyip, iyice ıslak kalmalıdırlar; böylece, taze otlu sosa daha iyi bulanırlar) yeniden tencereye koyarak, üstüne küçük tenceredeki sosu dökün İyice karıştırıp, düz tabakalara aktararak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.