ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Sarımsaklı / Taze Otlu Makarna (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242557)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:48 PM

Sarımsaklı / Taze Otlu Makarna
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
400 gr makarna
250 gr lor peyniri
2 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ diş ince kıyılmış sarımsak
¼ tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Bir tencereye 4L (yaklaşık 16 su bardağı su) hafifçe tuzlanmış su koyup, makarnaları yumuşayıp (ama diriliklerini bütünüyle yitimemelidir.) un tadı kayboluncaya kadar (yaklaşık 9 dakika) haşlayın. Bu arada küçük bir tencerede lor peyniri, maydanoz, kekik, nane, zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip yeniden karıştırın. Tencereyi ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzdükten sonra (tam süzmeyip, iyice ıslak kalmalıdırlar; böylece, taze otlu sosa daha iyi bulanırlar) yeniden tencereye koyarak, üstüne küçük tenceredeki sosu dökün. İyice karıştırıp, düz tabakalara aktararak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.