Peynirli Ve Fesleğenli Volovan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Ve Fesleğenli Volovan![]() 12 kare milföy hamuru Yarım demet fesleğen 1 diş sarımsak 50 gr dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 yumurta sarısı Tuz 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 100 gr beyazpeynir 12 kiraz domates Süslemek için Fesleğen yaprakları Peynirli ve fesleğenli volovan: Milföy hamurlarını çay bardağı ağzıyla kesin Yarısını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin Ortadaki parçaları çıkarın Bütün yuvarlakların üzerine halka şeklindeki milföyleri yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürün![]() Milföyleri hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sarımsağı soyup fesleğeni temizleyin Dolmalık fıstık, sarımsak, fesleğen, zeytinyağı ve tuzu robotta ezin![]() Beyazpeyniri rendeleyin Parmesan ve beyazpeyniri fesleğenli sosa ekleyip karıştırın Karışımı volovanların içine paylaştırın Domatesleri ortadan ikiye kesin Volovanların üzerini domates ve fesleğenle süsleyip servis yapın
|
|
|
|