Bademli Strudel (Avusturya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Strudel (Avusturya)300 gr un 1 tutam tuz 1 yumurta 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 bardak sıcak su 250 gr badem 75 gr pudra şekeri 2 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın 250 gr krem şanti 50 gr Teremyağ Biraz süt Elenmiş unu biraz tuz, yumurta, zeytinyağı ve su ile iyice yoğurun Hazırladığınız hamurun üzerine temiz bir bez örttükten sonra, yaklaşık 30 dakika dinlendirin Bu arada bademi çekin Sonra pudra şekeri, vanilya ve tarçın ile karıştırın Teremyağını eritin Hamuru unlanmış olan tezgahta açın Sonra unlanmış olan büyük bir bez üzerine alın ve elinizle kağıt kadar ince olması için hamuru çekiştirin, bastırın Üzerine eritmiş olduğunuz Teremyağden sürün Hamurun 1/3 kısmına krem şanti, bademli karışımı bütün hamura dağıtın Sonra bezi krem şanti olan taraftan kaldırın ve hamuru dikkatlice rulo yapın ve kenarlarını kapatın Yağlanmış olan tepsiye yerleştirin Üzerine süt sürüp kızdırılmış olan fırında 35 dakika pişirin
|
|
|
|