Bademli Palamut |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Palamut![]() 1 palamut fileto 50 gr file badem 1 yumurta 1-2 dal roka 1 havuç 1 kabak 1 patates 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz, karabiber Kızartmak için Ayçiçeği yağı Bademli palamut: Palamut filetoyı ortadan iki eşit parçaya bölün Un ve yumurta karışımına bulayıp her tarafını file bademle kaplayın![]() Havuç, kabak ve patatesin kabuklarını soyup seritler halinde doğrayın Tereyağı ile soteleyin Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberle tatlandırın![]() Ayrı bir tavada balıkları kızartın Sebzeleri iki palamut dilimi arasına yerleştirin Roka ve patates cipsi ile servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|