Hindistan Cevizli Tartolet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizli Tartolet![]() Malzemeler Hamur Malzemesi;
Krema malzemesi;
Üzeri için;
[*]Hamuru yoğurmak için tereyağı, yumurta sarısını, un ve pudra şekerini bir kapta karıştırıp hamuru hazırlayın Vaktiniz varsa buz dolapta 1 saat bekletin [*]Hamuru 12-14 bezeye bölün Tartolet kalıplarına yerleştirin üzerine kuru bakliyat serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin Pişdikten sonra üzerindeki kuru bakliyatları alın [*]Diğer yandan kremayı hazırlamak için; un, süt ve yumurtayı bir tencerede karıştırın Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin Ocakdan almadan önce tereyağı, hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip ocağı kapatın [*]Krema biraz ılıkdıktan sonra tartöletlerin içine paylaştırıp üzerine bolca hindistan cevizi dökün Rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın
|
|
|
|