Milföylü Tarifler Ve Profiterol |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Tarifler Ve Profiteroltarifi bizzat bana ait olan, 5 çayı yanına şipşak hazırlayabileceğiniz çörekler ![]() ![]() ![]() lezzeti garantim altındadır, beğenmedim diyen beni bulsun ![]() bir paket milföy sucuk pastırma sosis beyaz peynir taze kaşar salam domates yeşil biber maydanoz dereotu kekik pul biber yukarıdaki malzemeler içine koyabilecekleriniz ![]() ![]() bunlardan evde olanları koyuyoruz, olmayanlar içinse hiç canımızı sıkmıyoruz çünki bu kadar baskın tat içinde farkedilmez![]() elimizdeki malzemeleri zar büyüklüğünde küplere bölüyoruz ![]() ![]() ne kadar koyacağız derseniz![]() göz kararı![]() ![]() yada evde ne kadar varsa şarküteri kısmını doğradıktan sonra 1 yada 2 domatesi ve yeişl biberide küp küp doğrayıp karıştıryoruz![]() ![]() en son beyaz peyniri ufalalıyoruz, kekik ve pul biberle tatlandırıp milföylere yerleştirmeye geçiyoruz![]() ![]() milföye verilecek şekil aslında hayal gücünüze kalmış ![]() ben iki şekilde yapıyorum![]() ![]() ![]() su bardağı ile 2 yuvarlak çıkarıyorum ![]() ![]() bu yuvarlaklardan birini daha küçük bir çay bardağıyla tekrar kesip bir çember hazırlıyorum![]() ![]() bu çemberi diğer yuvarlağın üstüne koyup kenarlarına yumurta sarısı sürüyorum![]() ortadaki boş kalan yerede malzemeyi koyup fırına veriyorum![]() ![]() ![]() yada milföyün 4 kenarına başka bir milföyden kestiğim 1-2 cm lik şeritleri yerleştirip ortasına malzemeyi koyuyorum![]() ![]() ![]() fırına verip nar gibi olana kadar pişiriyoruz ![]() ama fırından almadan önce üstüne kaşar peyniri koyup eritiyoruz![]() ![]() afiyet bal şeker olsun hepinize
|
|
|
|