07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Turta

Meyveli Turta
Malzemeler:
Turta hamuru için:
- 2 adet yumurta
6 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı tereyağı (125 gr) eritilmiş
3 çorba kaşığı süt
1-1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 7 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üzeri için: Muz ve çikolata rendesi
Hazırlanışı: Yumurta ile şekeri mikserle çırpın Sütü, erimiş tereyağını, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırılır Katı yağla yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür, 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Kreması için; Önce yumurta ve şeker tencereye alınır, çırpma teliyle çırpılır, un eklenir, karıştırılır Azar azar süt eklenerek çırpılır Pütürsüz hale gelince ocağa alınır, sürekli karıştırılarak pişirilir Kaynayınca ocaktan alınır, içine vanilya eklenir, karıştırılır Ara ara karıştırılarak soğutulur
Soğumuş turta hamurunun üzerine soğumuş krema dökülür, yayılır, üzerine muz vb meyve dizilir Üzerine çikolata sosu veya çikolata rendesi dökülerek servis edilir
|
|
|