Kivili Ve Lorlu Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kivili Ve Lorlu Tart![]() 1 ölçü tart hamuru Üzeri için 50 gr dövülmüş badem Yarım su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı ekstra toz şeker 900 gr tuzsuz lor peyniri 250 gr krema 1 yumurta 3 yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı un 1 limonun rendelenmiş kabuğu 2 5 yemek kaşığı limon suyu1/4 su bardağı bal 5 kivi Kiraz şekerlemeleri Kivili ve lorlu tart: Küçük tart kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın Bademleri 1 yemek kaşığı toz şekerle birlikte mutfak robotunda ufalayın Lor peynirini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın Krema, yumurta, yumurta sarısı, un, tuz, rendelenmiş limon kabuğu, 2 yemek kaşığı limon suyu, kalan toz şekeri ve bademleri karışıma ekleyip iyice karıştırın Karışımı tart hamurlarının üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika daha pişirin Soğuyunca üzerini kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin Kalıptan çıkarın Bal ve kalan limon suyunu karıştırın Kivilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve dilimleyin Dilimleri tartın üzerine dizin Ballı limonlu karışımı kivilerin üzerine sürüp, kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|