Antepfıstıklı Ve Kayısılı Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antepfıstıklı Ve Kayısılı Tart![]() Tart hamuru için 2 5 su bardağı (250 gr) un1 su bardağı pudra şeker 1 yumurtanın sarısı 200 gr tereyağı Üzeri için 8 kayısı 3 yumurta 1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı 2 çorba kaşığı çekilmiş badem 25 gr tereyağı 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı pudra şeker 1 çorba kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı Antepfıstıklı ve kayısılı tart : Tereyağını hamur yoğurma kabına doğrayın Pudra şeker, yumurtanın sarısı ve unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamuru top şeklinde kapatıp streç folyoya sarın ve buzlukta 30 dakika bekletin![]() Üç yumurta, antepfıstığı, badem, tereyağ ve şekeri robota alıp püre haline gelene kadar ezin Kayısıların her birini 4 dilime kesin![]() Hamuru merdane ile açıp yağlanmış ve unlanmış fırın kalıbına elinizle bastırarak yayın Fıstıklı ve bademli püreyi üzerine yayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin Fırından çıkarıp üzerine kayısı dilimlerini ilave edin 15 dakika daha pişirip fırından alın Ilınınca kalıptan çıkarın Pudra şeker ve iri çekilmiş antepfıstığı ile süsleyin Dilimleyip soğuk servis yapın
|
|
|
|