ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antepfıstıklı Ve Kayısılı Tart (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240895)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:10 PM

Antepfıstıklı Ve Kayısılı Tart
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Tart hamuru için
2.5 su bardağı (250 gr) un
1 su bardağı pudra şeker
1 yumurtanın sarısı
200 gr tereyağı

Üzeri için
8 kayısı
3 yumurta
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
2 çorba kaşığı çekilmiş badem
25 gr tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı pudra şeker
1 çorba kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı

Antepfıstıklı ve kayısılı tart :
Tereyağını hamur yoğurma kabına doğrayın. Pudra şeker, yumurtanın sarısı ve unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp streç folyoya sarın ve buzlukta 30 dakika bekletin.

Üç yumurta, antepfıstığı, badem, tereyağ ve şekeri robota alıp püre haline gelene kadar ezin. Kayısıların her birini 4 dilime kesin.

Hamuru merdane ile açıp yağlanmış ve unlanmış fırın kalıbına elinizle bastırarak yayın. Fıstıklı ve bademli püreyi üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı dilimlerini ilave edin. 15 dakika daha pişirip fırından alın. Ilınınca kalıptan çıkarın. Pudra şeker ve iri çekilmiş antepfıstığı ile süsleyin. Dilimleyip soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.