Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, turta, vişneli

Erikli Ve Vişneli Turta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Ve Vişneli Turta





500 gr olgun erik
250 gr vişne
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hamur için
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şeker
1 yumurtanın sarısı
250 gr oda ısısında bekletilmiş margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Süslemek için
Fındık içi
ceviz içi

Erikli ve vişneli turta:
Erikleri ve vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarınŞekeri ekleyip harmanlayın ve iki saat bekletinMeyveleri tel süzgeç yardımıyla süzün

Ceviz haricindeki tüm hamur malzemesini hamur yoğurma kabında pürüzsüz hamur elde edinceye kadar yoğurunHamurun üçte ikisini kalıba göre (kenarlarından yükselterek) yayıp çok hafif un (iç malzemenin eriyip tabana yapışmaması için) serpin Meyveleri cevizle karıştırıp ilave edinKalan hamur parçasını yağlı kağıt üzerinde (hamur ince olduğu için yapışmaması gerekiyor) açın

Meyvelerin üzerine kapatıp kağıdı kaldırınFındık ve ceviz içlerini hamurun üzerine hafifçe batırın175 dereceli fırında 45 dakika pişirinFırından alıp soğumaya bırakınDilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.