Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karpuzlu, krokan, tart

Karpuzlu Krokan Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuzlu Krokan Tart





80 gr margarin
1 paket pötibör bisküvi
Soğutulmuş yarım karpuz
200 gr çikolata
15 çay bardağı süt
1 salkım üzüm
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı tozşeker

Karpuzlu krokan tart:
Margarini tavada eritip ılınmaya bırakın Bisküvileri robotta ezip bir kaseye alın ve margarini ilave edip karıştırın Alçak kenarlı fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp hazırladığınız bisküvili karışımı boşaltın Kaşığın tersi ile düzelterek kalıbın her tarafına eşit olarak yayın Katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin

Çikolatayı parçalar halinde süte ilave edip benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın

Yumurta akını kar halinde çırpın Üzümleri önce yumurta akına sonra tozşekere bulayın ve bir kenarda bekletin

Tartı buzluktan çıkarıp servis tabağına alın İçine ılık çikolatayı yayıp tekrar buzlukta dondurun Katılaşınca çıkarıp dondurma kaşığı veya top şeklinde bıçakla soğuk karpuzdan top top parçalar kesip üzümlerle birlikte tartın içine yerleştirin süsleyin Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.