![]() |
Karpuzlu Krokan Tart
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
80 gr margarin 1 paket pötibör bisküvi Soğutulmuş yarım karpuz 200 gr çikolata 1.5 çay bardağı süt 1 salkım üzüm 1 yumurta akı 2 çorba kaşığı tozşeker Karpuzlu krokan tart: Margarini tavada eritip ılınmaya bırakın. Bisküvileri robotta ezip bir kaseye alın ve margarini ilave edip karıştırın. Alçak kenarlı fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp hazırladığınız bisküvili karışımı boşaltın. Kaşığın tersi ile düzelterek kalıbın her tarafına eşit olarak yayın. Katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin. Çikolatayı parçalar halinde süte ilave edip benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın. Yumurta akını kar halinde çırpın. Üzümleri önce yumurta akına sonra tozşekere bulayın ve bir kenarda bekletin. Tartı buzluktan çıkarıp servis tabağına alın. İçine ılık çikolatayı yayıp tekrar buzlukta dondurun. Katılaşınca çıkarıp dondurma kaşığı veya top şeklinde bıçakla soğuk karpuzdan top top parçalar kesip üzümlerle birlikte tartın içine yerleştirin. süsleyin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.