Yılbaşı Sürprizi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılbaşı Sürprizi![]() 3 patates 125 gr tereyağı 1 5 su bardağı tozşeker3 yumurta 4 çorba kaşığı süt 1 tutam zencefil 50 gr kıyılmış sütlü çikolata 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın 1 tutam tuz 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık Ganaj için 240 gr bitter çikolata 80 gr beyaz çikolata 1 su bardağı krema Süslemek için Meyve şekerlemesi Badem hamuru Yılbaşı sürprizi : Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın Kabuklarını soyup rendeleyin Tereyağını yumuşaması için oda ısısında yarım saat bekletin Çırpma kabına alın 3 yumurtayı teker teker şekere ekleyerek çırpın Süt, zencefil, vanilya,tarçın ve tuz ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin Ayrı bir kapta elenmiş un, kabartma tozu, ince çekilmiş fındık, 50 gr kıyılmış çikolata ve patatesi ekleyip karıştırın ![]() Yumurtalı karışım ve unlu karışımı bir kapta karıştırın Karışımı yuvarlak kelepçeli bir kalıba dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin Keki fırından alıp ızgara teli üzerine aktarın Çikolataları benmari usulü eritin Kremayı cezveye alıp kısık ateşte ısıtın Eritilmiş çikolatalar ve kremayı bir kaba alıp çırpma teli ile hızla çırparak karıştırın Sosu pastanın üzerine döküp her tarafına yayın Oda ısısında 15 dakika beklettikten sonra buzdolabına alın 3-4 saat daha bekletin Meyve şekerlemesi ve badem hamuru ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|