ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yılbaşı Sürprizi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240828)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:22 PM

Yılbaşı Sürprizi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

3 patates
125 gr tereyağı
1.5 su bardağı tozşeker
3 yumurta
4 çorba kaşığı süt
1 tutam zencefil
50 gr kıyılmış sütlü çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık

Ganaj için
240 gr bitter çikolata
80 gr beyaz çikolata
1 su bardağı krema

Süslemek için
Meyve şekerlemesi
Badem hamuru

Yılbaşı sürprizi :
Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında yarım saat bekletin. Çırpma kabına alın. 3 yumurtayı teker teker şekere ekleyerek çırpın. Süt, zencefil, vanilya,tarçın ve tuz ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta elenmiş un, kabartma tozu, ince çekilmiş fındık, 50 gr kıyılmış çikolata ve patatesi ekleyip karıştırın.

Yumurtalı karışım ve unlu karışımı bir kapta karıştırın. Karışımı yuvarlak kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Keki fırından alıp ızgara teli üzerine aktarın.

Çikolataları benmari usulü eritin. Kremayı cezveye alıp kısık ateşte ısıtın. Eritilmiş çikolatalar ve kremayı bir kaba alıp
çırpma teli ile hızla çırparak karıştırın. Sosu pastanın üzerine döküp her tarafına yayın. Oda ısısında 15 dakika beklettikten sonra buzdolabına alın. 3-4 saat daha bekletin. Meyve şekerlemesi ve badem hamuru ile süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.