Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, kek, vişneli

Elmalı Ve Vişneli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ve Vişneli Kek





Hamur için
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker

İç harcı için
2 büyük boy elma
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
100 gr çekirdeksiz vişne
Pudra şeker

Elmalı ve vişneli kek:
Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alıp mikserle çırpın Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin Tereyağını tavaya alıp eritin Elma, şeker ve tarçını ekleyip 10 dakika pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın

Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına aktarın Elmalı harcı ve vişne tanelerini hamurun üzerine yayın Önceden ısıtılmış 175 dereceye fırında 35 dakika pişirin 2 saat bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.