Keler Haşlaması (Tahiti) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keler Haşlaması (Tahiti)Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1 kilo keler balığı, 3 limonun suyu, rendelenmiş küçük bir baş soğan, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 olgun iri domates, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 dolmalık kırmızı biber, yeteri kadar tuz Yapımı: Balıkçılarda dilim dilim kesilmiş olarak satılmakta olan keleri iyice yıkadıktan sonra tuzlayıp bir kenara bırakın, suyu süzülsün Balığın suyu süzülünce bunu bir kaba koyun Üstüne iki limonun suyuyla 1/2 bardak zeytinyağı ve bir fincan su dökün ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtun Kabın kapağını da örttükten sonra balığı 10-15 dakika pişirin Sonra ateşten indirin Servis tabağına yerleştirip soğumaya bırakın Beri yanda domatesi sıkıp suyunu alın Bunun içine kekiği, rendelenmiş soğanı, ince ince kıyılmış biberi, 1 limonun suyunu katın Ve iyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan balığın üstüne döküp servis yapın, isteyenler servis tabağının çevresini ve balıkların üstünü limon dllimleriyle süsleyebilirler
|
|
|
|