Kendi Yağında Böbrek (İrlanda) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kendi Yağında Böbrek (İrlanda)12 kuzu böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp, kurulanmış) 4 dilim kızarmış ekmek 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200°C) ısıtınız Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz Kabı fırından alınız Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz Not: İrlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmez Kızarmış ekmek üstünde servis edilir
|
|
|
|