![]() |
Kendi Yağında Böbrek (İrlanda)
12 kuzu böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp, kurulanmış)
4 dilim kızarmış ekmek 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200°C) ısıtınız. Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz. Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz. Kabı fırından alınız. Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz. Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız. Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz. Not: İrlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmez. Kızarmış ekmek üstünde servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.