Ballı Meyveli Kaygana |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Meyveli Kaygana![]() 2 su bardağı un 4 yemek kaşığı tozşeker 1 şeftali 1 5 su bardağı sütYarım paket tatlı mayası 3 yumurta 125 gr tereyağı 2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı limon suyu 1 su bardağı çilek ve ahududu 1 tutam tuz Ballı meyveli kaygana: *Şeftalilerin kabuklarını soyup ufak doğrayın Çilek, ahududu ve şeftaliyi, bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın Maya, un ve tuzu bir kaba alın Tozşeker ve çırpılmış yumurtaları ilave edip karıştırın![]() *Sütü ekleyin Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın Karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın![]() *Tavayı ısıtıp tereyağı ile iyice yağlayın Hazırladığınız karışımdan tatlı kaşığıyla birbirine temas etmeyecek şekilde 3 hamuru tavaya aktarın Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla diğer taraflarını çevirin Karışımın tamamını bu şekilde pişirin![]() *Ballı meyvelerle ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|