Gül Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Poğaça![]() 2 yumurta Yarım çay bardağı ılık süt Yarım çay bardağı ılık su Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 tatlı kaşığı tuz 4~4 5 su bardağı un150 gr beyaz peynir Gül poğaça: Su ve sütü geniş bir kaseye alın Şeker ve mayayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın 1 yumurta, 1 yumurtanın beyazı, yağ ve tuzu ekleyin Unu eleyerek azar azar ilave edin![]() Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta 10-12 cm çapında açın Peyniri küp şeklinde kesip ortalarına yerleştirin Peynirin etrafından biraz boşluk bırakarak karşılıklı dört köşesinden ortaya doğru kesin Ortada kıvırarak birleştirin ve gül şekli verin![]() Hamurları tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın
|
|
|
|