![]() |
Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş![]() Hamuru için 160 gr elenmiş un 60 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 yumurta 2 yemek kaşığı süt Yarım çay kaşığı kabartma tozu İç harcı için Yarım kg pırasa 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 su bardağı haşlanmış tavuk eti Tuz Karabiber Üzeri için Yarım su bardağı çedar peyniri 2 yumurta 1 kahve fincanı süt Yarım kahve fincanı krema Pırasalı ve tavuk etli kiş: Hamur malzemelerini geniş bir kabın içerisinde fazla yoğurmadan karıştırın ve 30 dakika buzdolabında bekletin ![]() İç malzeme için pırasaları ince doğrayıp ayçiçeği yağında yumuşayıncaya kadar kavurun ![]() ![]() Hamuru merdane yardımı ile ince açın ve 26 cm’lik yağlanmış tart kalıbına yayın ![]() ![]() ![]() Bir kasede süt, krema ve yumurtayı karıştırıp tartın üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|