Bulgur Kasesinde Humus |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgur Kasesinde Humus![]() Bulgur kasesi için 1 5 su bardağı köftelik bulgur2 yumurtanın akı 1 5 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri1 tutam tuz Humus için 1 su bardağı nohut 1 çay kaşığı tahin 2 diş ezilmiş sarımsak Yarım çay bardağı limon suyu Yarım çay kaşığı kimyon Pulbiber Tuz Bulgur kasesinde humus: Köftelik bulguru çukur bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin Suyunu iyice çekip kabarıncaya kadarbekletin Çırpılmış yumurta akı, peynir ve tuzu ekleyip iyice yoğurun![]() Bulgur hamurunu yağlanmış ve unlanmış tartölet kalıplarına paylaştırın Kalıpları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Ilınınca kalıptan çıkarın![]() Humus için nohutları akşamdan ıslatın Ertesi gün suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın Süzüp haşlamasuyundan yarım su bardağı saklayın ![]() Nohutları robota alıp püre getirin Tahin, limon suyu, ayırdığınız su, sarımsak, kimyon ve tuzu bir kasede karıştırıp püreyeekleyin Humusu tavaya alıp kısık ateşte bir taşım kaynatın Ilınmaya bırakın![]() Humusu tartöletlerin içine paylaştırın Pulbiber serpip ılık servis yapın
|
|
|
|