Turşu Demeti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Demeti![]() ![]() Malzemeler; - Lahana sarmasından artan lahana parçaları (veya 6-7 yaprak lahana) - 2 adet kemer patlıcan - 3 adet havuç - 1 avuç nohut - 5-6 diş sarımsak - 1 litre kaynamış, soğumuş su - 5 yemek kaşığı kaya tuzu - yarım demet maydanoz - 1 tatlı kaşığı toz şeker Yapılışı; -Patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 1 parmaktan biraz daha kısa boyda dilimleyin (resimdeki gibi) Tencereye tuzlu su koyarak patlıcanları diri kalacak şekilde haşlayıp süzün - Havuçları soyarak önce enine ikiye bölüp, sonra patlıcanların boyunda kesin - Maydanozları saplarıyla birlikte bir kaba alarak üzerlerine kaynar su döküp hemen süzün - Sarımsakları soyarak ikiye bölün - Nohutları turşu kavanozuna koyun Sarımsakların yarısını da üzerine ekleyin - Şimdi patlıcan, havuç ve lahanadan elinize birer adet alarak, bir maydanozla bunları sıkıca sarın Bütün malzemeler için aynı işlemi uygulayın Muhtemelen patlıcanlar ve havuçlar biterken elinizde biraz lahana artacaktır O lahanaları kavanozun dibine dizin Üzerine kalan sarımsakları serpin Üzerlerine de hazırladığınız turşu demetlerini dikkatlice dizin - Kaynatıp soğuttuğunuz 1 litre suya 5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave ederek iyice karıştırın Bu karşımı kavanoza boşaltın Kavanoz ağzına kadar dolmalı Kapağını iyice kapatıp, serin yerde yaklaşık 3-4 hafta kadar ekşimesini bekleyin Afiyet bal şeker olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|